Coeliakie Challenge

Mei is Coeliakiemaand!

Glunders.nl heeft veel glutenvrije recensenten en volgers en wil daarom haar steentje bijdragen om meer bekendheid voor Coeliakie te vragen.

Anne-Marie, de initiatiefnemer achter Glunders, volgt alles op het gebied van gluten(vrij) en weet inmiddels - als niet-coeliakie-patiënt – dat de impact op iemands leven groot is, als je alles glutenvrij moet doen, eten en drinken. Om het zelf serieus te ervaren, gaat Anne-Marie deze maand als het ware in de schoenen staan van een Coeliakie-patiënt tijdens haar Coeliakie Challenge.

Via haar blog op www.glunders.nl, Twitter, Instagram en Facebook deelt zij regelmatig haar nieuwsgierigheid en ervaringen. Door gesprekken met medisch deskundigen en patiënten doorloopt ze als het ware het diagnoseproces. Volg haar in hoe ze haar huis en leefwijze aanpast om vervolgens minimaal een week glutenvrij te gaan leven, thuis en buitenhuis.

Minimaal 1 week glutenvrij

Anne-Marie zegt: “Ik vraag me zoveel af, dat ik me er serieus in wil verdiepen en deze kennis graag wil delen. Wat is Coeliakie nu precies en hoe ver zijn ze inmiddels met medisch onderzoek naar deze auto-immuunziekte? Welke klachten duiden op Coeliakie en wanneer moet je naar een huisarts of specialist gaan?”

Dat is stap 1, want als je weet dat je Coeliakie hebt, dan begint de grootste uitdaging. Anne-Marie vervolgt: “Inderdaad, glutenvrij eten wordt de grootste uitdaging. Ik wil graag ervaren wat dagelijks leven met Coeliakie inhoudt. Hoe groot is de impact werkelijk? Ik stel me zo voor dat ik opnieuw moet leren eten klaar maken, ook voor mijn glutenvolle gezinsleden. En volgens mij wordt boodschappen doen ook een tijdrovende activiteit. En hoe verloopt uit eten gaan als je geen gluten mag? Ik hoop dat lezers mij willen helpen.”

Anne-Marie heeft geen enkele voedselallergie of –intolerantie. Zij is gek op uit eten en realiseerde zich – door mensen met een VA en VI om haar heen – dat buitenhuis eten een hele opgave kan zijn als je bijvoorbeeld glutenintolerant bent. Dit was de inspiratie voor www.glunders.nl, de website waar mensen met een voedselallergie of –intolerantie recensies kunnen schrijven over allerlei eetgelegenheden en snel en makkelijk een restaurant, snackbar etc. kunnen vinden waar ze veilig kunnen eten/drinken.