Appelallergie

300.000 tot 400.000 mensen in Nederland hebben een appelallergie. Daarmee is het een veelvoorkomende voedselallergie. De klachten variëren van mild tot ernstig.

De appel veroorzaakt minder reacties als hij is gesneden of verhit. Denk aan geschaafde appel of appel in stukjes, appeltaart, moes of sap. Mensen met een appelallergie verdragen ook vaak peren, perziken, pruimen en kersen niet. Klachten kunnen worden verminderd met medicijnen, zoals anti-histamine.

Sinds 2006 is er een hypo-allergene appel verkrijgbaar, die mensen met een milde appelallergie goed verdragen. Als je milde reacties hebt, is er sprake van jeuk en milde irritatie van mond, lippen, tong, keel, neus en ogen. Ga naar de website www.appelallergie.nl voor meer informatie.  

Uit eten met een appelallergie

Als je uit eten gaat met een appelallergie volstaat het meestal om aan het (keuken)personeel te melden dat je geen appel mag. In geen enkele vorm. Dus ook geen moes of sap!

Meer informatie vind je op:

Stichting Voedselallergie - www.voedselallergie.nl

Voedingscentrum – www.voedingscentrum.nl