Mosterdallergie

Als je een mosterdallergie hebt, is het raadzaam om “te weten waar Abraham de mosterd juist niet haalt”, want mosterdzaad kan ernstige allergische reacties veroorzaken. In Nederland komt mosterdallergie weinig voor. In Frankrijk des te meer, omdat daar relatief meer mosterd in de keuken wordt gebruikt. 

Mosterd komt voor als witte/gele, bruine en zwarte zaden en wordt onder meer toegepast in azijn, mayonaise, ketchup, kaas, worst en gekruid vlees. Ook wordt mosterd veel gebruikt als verborgen ingrediënt in allerlei levensmiddelen.

Uit eten met een mosterdallergie

Als je buitenhuis eet, moet je vooral in fastfood eetgelegenheden goed opletten. In eetgelegenheden kan je beter geen salades nemen vanwege de dressing en het is ook oppassen geblazen met sauzen. Meld het (keuken)personeel altijd dat je een mosterdallergie hebt en overleg!

Meer informatie vind je op:

Stichting Voedselallergie - www.voedselallergie.nl

Voedingscentrum – www.voedingscentrum.nl