Selderij-allergie

Selderij kent drie verschijningsvormen, die los van elkaar worden verkocht in de supermarkt en gebruikt in de keuken:

  • selderij als kruid 
  • bleekselderij als groente
  • knolselderij als groente

Gedroogd als specerij komt het veel voor in gekruide etenswaren, zoals erwtensoep, kruidenboter, kruidenkaas, salades, soepgroenten, vleeswaren etc.

Selderij-allergie komt relatief veel voor bij mensen met voedselallergie, maar de reacties verschillen. De meeste mensen reageren op gekookte selderij, maar sommigen reageren alleen op rauwe selderij.

Uit eten met een selderij-allergie

Selderij is een veel gebruikt ingrediënt in de Nederlands, Franse en Italiaanse keuken. Het zit in soepen, salades en pastasauzen. Wees hierop bedacht of mijd dit soort eetgelegenheden. Meld het (keuken)personeel altijd dat je een selderij-allergie hebt en overleg!

Meer informatie vind je op:

Stichting Voedselallergie - www.voedselallergie.nl

Voedingscentrum – www.voedingscentrum.nl

Webshops voor dagelijkse boodschappen: 

Gluna – www.gluna.nl

Glutenvrije markt - www.glutenvrijemarkt.com