• 9

  Eten

 • 6

  Overleg

 • 8

  Sfeer

Profile

7.7

Gebaseerd op 2 reviews

Verse en seizoensproducten staan centraal in ons restaurant. Onze chef-kok en zijn team zullen u verrassen met zijn gerechten die elke dag weer opnieuw, speciaal voor u, vers bereid worden. U kunt kiezen voor a la carte of voor een drie-, vier-, vijf-, of zes-gangen diner. U kunt bij ons al heerlijk dineren vanaf €33,50 p.p. voor een drie-gangen diner. Onze gastheren en gastvrouwen, selecteren met veel zorg bij elke wisseling van de kaart, mooie wijnen. Ook stellen zij graag een wijnarrangement voor u samen tijdens uw diner.

Ook verzorgen wij graag een High Wine of High Tea voor u.Reseveren

Recensies

Profile Fam. Lakeman

Fam. Lakeman15 maanden geleden met 4 personen (totaal)

 • 8

  Eten

 • 3

  Service

 • 7

  Sfeer

Profile Fam. Lakeman
 • 8

  Eten

 • 3

  Service

 • 7

  Sfeer

Fam. Lakeman15 maanden geleden met 4 personen (totaal)

Ik had op glunders.nl een zeer positieve review over de Hoofdtoren in Hoorn gelezen en daarom besloten hier ook te reserveren. Toen ik belde, gaf ik aan dat er 1 persoon gebonden was aan een glutenvrij dieet en dat ik had gelezen dat je dan goed kon eten in de Hoofdtoren. De medewerkster vond dit leuk om te horen en reserveerde een tafel voor 18.00 uur.
Toen we om 17.45 kwamen, waren er 2 tafels bezet (van de 15?). Het meisje van de bediening wees ons onze tafel en bracht de menukaart. Op deze kaart was niet aangegeven wat glutenvrij was. Op deze website (glunders) had ik gelezen dat je voor 33,50 een driegangenmenu kon kiezen, dit zag ik niet terug op de kaart. Het meisje van de bediening maakte geen oogcontact met ons, daarom liep ik naar haar toe om te vragen of er een 3 gangenmenu was. 'Dat was er niet', antwoordde ze. Later moesten we vragen welke gerechten glutenvrij waren. Dit vond ik vervelend, want het was vooraf bekend, dat er iemand aan een dieet gebonden was. Het is niet fijn voor die persoon als dit extra benoemd moet worden. Nadat ze de bestelling had opgenomen, vroeg ze later of we brood vooraf wilden, er was ook glutenvrij brood. Dat vonden we prima. Na een tijdje kwam ze met de mededeling dat het glutenvrije brood op was. Toen wij vroegen of ze iets anders kon aanbieden, gaf ze aan een schaaltje olijven ipv brood te kunnen geven. Daar gingen we mee akkoord. Om 18.45 kwam het brood op tafel. Toen zaten we er al een uur. Dat vond ik vrij lang duren, terwijl het nog niet heel druk was (later liep het wel helemaal vol). Weer een uur later kwam het hoofdgerecht, nadat we al eens vroegen of het nog heel lang ging duren, iemand moest 's avonds nl nog de trein halen omdat ze moest werken. De hoofdgerechten werden geserveerd met apart couscous, broccoli, patat en salade. De patat was niet glutenvrij, in plaats daarvan was er sla, werd gezegd. Dit vonden we heel raar. Waarom geen gekookte, gepofte, gepureerde of gebakken aardappelen erbij? De couscous was uiteraard ook al niet geschikt. Dit viel me erg tegen. Een andere medewerkster vroeg bij het afruimen of alles naar wens was. Ik antwoordde dat we lekker hadden gegeten, maar dat ik het vreemd vond dat het glutenvrije brood op was, terwijl vooraf bekend was dat er iemand met dit dieet zou komen. Als antwoord kregen we: 'Vreemd, dit brood hebben we altijd op voorraad.'. Ze stelde meteen een tegenvraag of we wel iets anders hadden gekregen zoals bijv olijven.Het zou gepaster zijn om eerst even sorry oid te zeggen ipv meteen een tegenvraag te stellen.
Het eten was erg lekker gelukkig, het gezelschap was fijn, de locatie is schitterend, de bediening echter zeer onpersoonlijk en afstandelijk. Een aanrader voor mensen met een glutenvrij dieet is dit restaurant zeker niet.
Profile Sophie

Sophie5 jaren geleden met 2 personen (totaal)

 • 10

  Eten

 • 9

  Service

 • 9

  Sfeer

Profile Sophie
 • 10

  Eten

 • 9

  Service

 • 9

  Sfeer

Sophie5 jaren geleden met 2 personen (totaal)

Restaurant De Hoofdtoren is aan te bevelen voor iedereen die kampt met een allergie of intolerantie. Wij gaan er vaak heen, sinds we ontdekt hebben dat ze heel goed rekening houden met diëten. Lekker eten van de kaart is evengoed mogelijk met enkele aanpassingen. Voor mij is dit heel belangrijk, omdat ik het in veel restaurants anders meemaak. Het bedienend personeel is heel behulpzaam en de keukenbrigade is creatief in oplossingen en aanpassingen en ze weten ermee om te gaan. Hoe vaak is dit anders in eetgelegenheden! Top hoe de Hoofdtoren hiermee omgaat! Ga zo door!!

Waarvoor ben jij allergisch / intolerant?

Geef een rapportcijfer voor:

Overleg met het (keuken)personeel om jouw eten zo veilig mogelijk te bereiden en te serveren.?

Kwaliteit van jouw eten

Sfeer en ambiance

Contactgegevens

De Hoofdtoren
Hoofd 2
1621 AM Hoorn

Reserveren

0229 21 54 87
www.hoofdtoren.nl
info@hoofdtoren.nl

Keuken

Frans
Hollands

Openingstijden

Maandag 12.00 - 01.00
Dinsdag 12.00 - 01.00
Woensdag 12.00 - 01.00
Donderdag 12.00 - 01.00
Vrijdag 12.00 - 01.00
Zaterdag 12.00 - 01.00
Zondag 12.00 - 01.00

Gem. prijs hoofdgerecht

€ 20 - € 30

Kookt allergie vrij voor

Gluten, Lactose

Bijzonderheden

Terras, Kindermenu

Reseveren